nieuws

Carnage in Hilversum

Carnage wordt op veler verzoek nog een keer in het theater gespeeld. En wel in Hilversum in Kleintje Kunst op vrijdag 22 maart 2019.
Reserveren kan via Kleintje Kunst

Voor meer informatie over Carnage kijk hier verder.

Cloaca in Slot Zeist

Op vrijdagen 5,12 en 19 april 2019 speelt Cloaca weer eens in het theater. En wel in het fameuze Slot Zeist.

De heren houden het al een tijdje vol, maar hebben beloofd de 100 voorstellingen vol te maken. 
Voor wie de voorstelling van Troost niet gezien heeft een warme aanbeveling, gebaseerd op de vele positieve reacties.

Reserveren kan via de website van Theater Slot Zeist   

Meer le

Cloaca 5 oktober

Huiskamervoorstelling Cloaca speelt op vrijdag 5 oktober in de Hallen in Amsterdam.
In galerie Beeldend gesproken spelen de heren deze klassieker nog eenmaal in het openbaar. 

Reserveren kan hier.

Meer info over Cloaca kijk dan op de voorstellingspagina.

Extra Carnage - 16 november

Op vrijdag 16 november is er een extra voorstelling van Carnage in Flex 427 Amsterdam.

la giraffa

1 t/m 10 maart 2019 in Amsterdam

Terwijl in Nederland de formatie van een nieuw kabinet loopt, komen twee vriendenstellen samen in de Toscaanse zomervilla ‘La giraffa’. Marc, een ambitieus politicus, is nerveus en euforisch tegelijk over zijn verwachte benoeming tot minister. Studievriend Erik worstelt met zijn positie als CEO. Hun beider vrouwen vechten intussen onderhuids een oude strijd uit.
Het onverwachte weekendbezoek van Eriks charmante woordvoer

vals verlangen

Zeven mensen, verlangend naar geluk. Zoekend naar geluk. Maar wat voor de één geluk is, is voor de ander ongeluk. Wat voor de één goed is, is voor de ander fout. Waar de één macht vergaart, wordt de ander een speelbal in een web van intriges en wraak. Een gevaarlijk spel van aantrekken en afstoten.
 
We volgen Isabelle die vanuit puur verlangen naar controle een niet zo onschuldig spelletje speelt. Eentje waarbij ze onschuldige mensen bespeelt als marionettenpoppen en wa

Carnage - 7 september

Carnage wordt op veler verzoek nog een keer in het theater gespeeld. En wel op vrijdag 7 september in TOON Amsterdam.

Reserveren kan via http://toon-amsterdam.nl/programma/theatergroep-troost-carnage/

DATUM 7 september 2018
LOCATIE TOON Amsterdam, Jan Evertsenstraat 8 (dus niet meer op het Westergasterrein)
IN

Carnage in Betty Asfalt

Carnage wordt op veler verzoek nog een keer in het theater gespeeld. En wel op woensdag 11 april in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.

Reserveren kan via het Betty Asfalt Complex

Voor meer informatie over Carnage kijk hier verder.

Hoge verwachtingen voor Doek! waargemaakt

KORTENHOEF - Uit: weekblad Wijdemeren door Niels van der Horst - 20 december 2017

In het prachtige Oude Kerkje te Kortenhoef was het druk. Verwachtingsvol naar wat komen ging had iedereen een plaats weten te vinden. Het was donderdagavond en tijd voor: Doek! Het licht werd gedimd waarna spelers Lilian Korzilius en Rocco van Loenen juist oplichtten. Het was meteen raak. Een pakkende dialoog tussen een acteur (Richard) en een actrice die aan het oefenen waren. Hij vond haar eigenlij

Klassiekers in Betty Asfalt

Twee klassiekers van Maria Goos én van Troost spelen dit seizoen, naast huiskamervoorstellingen, ook in het theater!! Nog niet gezien? In Amsterdam speelt Cloaca donderdag 19 oktober in het Apollofirst Theater en Doek! zondagmiddag 12 november in het Betty Asfalt Complex.
 

nieuw bestuur van Troost

Het bestuur van Troost bestaat sinds dit voorjaar uit 3 leden: 
Thijs Sanderink (voorzitter)
Marloes Bakema (secretaris)
Michel Hueber (penningmeester)

Rocco van Loenen is Artistiek Leider van Troost.

Het bestuur en de artistiek leider bepalen jaarlijks welke voorstellingen Troost speelt.

 

de zere neus van Bergerac

De Zere Neus van Bergerac is een sprookje over klunzige feeën, een dappere dichter, oenige vechtersbazen, smerige trollen en een belachelijke neus. Het RO Theater toverde het klassieke verhaal van Cyrano de Bergerac om in een vrolijke voorstelling vol hilarische en verbazende personages, meezing-chansons, woord- en degengevechten en veel te veel haastverkledingen. Voor Troost is deze familievoorstelling de kans om met het hele gezelschap een vrolijke decemberkomedie te maken. Voor Rocco va

TA acteur Alwin Pulinckx regisseert Troost

Oud-Toneelgroep Amsterdam acteur Alwin Pulinckx regisseert Troost in de De Troon, naar William Shakespeare. Alwin was van 2001 tot 2016 verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Hij was er in talloze producties te zien waaronder naast Kings of war o.a. ook Angels in America, Glengarry Glen Ross, Koningin Lear, stukken die Theatergroep Troost toevalligerwijs ook in een bewerking heeft gespeeld. Met De Troon beleeft Alwin zijn regiedebuut, samen met Thomas Lamers die bij TA  betrokk

​8 vrouwen

In een ingesneeuwd familiehuis, vlak voor kerst, wordt de heer des huizes vermoord aangetroffen met een mes in zijn rug. Als blijkt dat de telefoonlijn is doorgesneden en de auto onklaar gemaakt is, kunnen de dames geen kant op. Ze raken verstrengeld in een intens en uitermate vrouwelijk spel rondom waarheid en leugen. Elk van de vrouwen blijkt een motief te hebben voor de moord. En elk van hen blijkt ook een geheim te hebben dat niets met de zaak te maken heeft maar de boel wel compliceert. Het

​husbands & wives

Geïnspireerd op de aanstekelijke voorstelling Husbands & Wives naar de beroemde film van Woody Allen speelden 5 Amsterdamse groepen hun antwoord in de Stadsschouwburg.

Naast Theatergroep Troost gaan Theatergroep Zout, Tokodrama, Toneelgroep Dirk en Toneelgroep Venster de uitdaging aan. Zij maken eerst elk hun eigen bewerking en voorstelling. Uiteindelijk worden die vijf verschillende invalshoeken door een theatermaker van Toneelgroep Amsterdam gemonteerd tot ee

augustus: Voorstelling van de maand

Augustus is in juni Voorstelling van de maand bij het ACA.

August: Osage County, is een ‘well made play’ uit 2007 van Tracy Letts (1965), over de ontbinding van een Iers-Amerikaanse familie. Het werd internationaal met prijzen bekroond en een theaterhit. Troost bewerkt het tot de Nederlandse familietragedie ‘Augustus’.

Lees hier meer.

augustus

August: Osage County, is het sterk geschreven stuk uit 2007 van de Amerikaanse Tracy Letts, over de ontbinding van een Iers-Amerikaanse familie. Het werd internationaal met prijzen bekroond en een theaterhit. Theatergroep Troost bewerkte het tot de Nederlandse familietragedie ‘Augustus’. 12 personages, die geestig zijn en beschamend, en die voor jou op de pijnbank gaan liggen, zodat hun ellende jou ontroert, troost en oplucht.

Augustus was te zien van 23 juni tot en met 2 juli

laatste voorstelling Nadien

Netty van Straaten en Anna Brands namen onlangs feestelijk afscheid van het huiskamertoneel. En daarmee de prachtige voorstelling Nadien.

Nadien was de allereerste huiskamervoorstelling van Troost in 2005. Ze speelden de voorstelling meer dan 10 jaar, en pakten 'm onlangs terug of ze 'm dagelijks nog speelden.

'Nadien' is geschreven door Bert Edelenbos en Gerardjan Rijnders. De regie was van Frank Hoek.

€ 548 voor Aids Fonds

Bij 'Engelen in Amsterdam' is gecollecteerd voor het Aids Fonds. Zij berichten nu: "De opbrengst is geteld: Jullie hebben het prachtige bedrag van € 548,- opgehaald! Wat een mooie opbrengst. Wil je jullie hele team hiervoor hartelijk bedanken?" En wij van Troost bedanken jullie, ons publiek!

engelen komen terug

Met een aantal uitverkochte avonden en zo veel prachtige reacties is 'Engelen in Amsterdam' een hit geworden. Om aan de vraag te voldoen spelen we daarom deze vrije bewerking van 'Angels in America' nog 3 maal extra, in juli. Tijdens de Europride 2016 op 27, 28 en 29 juli staan we weer in het Amsterdams Theaterhuis.

30.000e bezoeker

Op zaterdag 10 oktober ontvingen wij onze 30.000e bezoeker. Deze mijlpaal werd bereikt bij een huiskamervoorstelling van DOEK!, van Maria Goos, in Loenen. Troost werd in 2000 opgericht en maakte in de afgelopen 15 jaar al 52 producties. 
 

nadien neemt afscheid

Anna Brands en Netty van Straaten nemen feestelijk afscheid van hun huiskameroptredens met de succesvolle en meest gespeelde voorstelling ‘Nadien’ van Bert Edelenbos en Gerardjan Rijnders. 27 en 28 november in Theater Het Perron.  Reserveer via het Perron.

in memoriam Richard Bijl

Op 23 september jl. is na een lang ziekbed Richard Bijl overleden. Richard was drummer en zanger in de Troost 'huisband' Vinger in de Dijk. Onder meer speelde hij mee in 'Vier liefdes en de dood'. Hoe schril dat wij nu zelf afscheid van hem moeten nemen. We zullen hem herinneren als een vrolijke, energieke muzikant die alles altijd positief bekeek. 
Wij wensen Manuela, zijn vrouw en hun twee kinderen, Rico en Xavier, ongelooflijk veel sterkte.

Annemiek van der Kuil Troost fotografe

Annemiek van der Kuil is inmiddels de vaste fotografe van Troost. De website staat vol met haar kleurrijke foto's maar ze kijkt verder dan theater.

Annemiek is een freelance fotograaf die zowel vrij als in opdracht werkt. Ze is mensgericht, open en betrokken en dat zie je terug in haar foto’s. Annemiek: "Ik weet op natuurlijke wijze vertrouwen te wekken, waardoor mensen zich op hun gemak voelen als ik in de buurt ben met mijn camera. Ik fotografeer meestal met natuurli

vanwege succes in theater, komt LEER terug!

 We spelen wo 2-3-4 en za 5/9, bij onze zomerse openluchtlocatie, de Remise van Museumtramlijn, in Amsterdam Zuid. Reseveer nu!

15 jaar Troost

Het begon allemaal in 2000 en dus is het dit jaar al weer 15 jaar geleden dat Troost is opgericht. Eigenlijk zijn we een doorstart van het toen al bijna 70 jaar oude Spotlicht dat in alle opzichten toe was aan vernieuwing. Regisseur Frank Hoek nam het initiatief en wilde theater maken dat mensen raakt en werken vanuit de kracht van spelers zoals Carly Poelman, Netty van Straaten en Anna Brands. Want die speelden al mee in de allereerste voorstelling genaamd Troost. Een improvisatievoorstelling o

vakantietip: Theaterworkshops door Ouroubouros

Oud artistiek leider Frank Hoek verzorgt samen met een team van vrijwilligers creatieve vakantieweken in Frankrijk. Het was zijn wens om theater-, creatieve en yogaworkshops aan te bieden, met mensen samen te zijn en om buiten te leven. Dat is Ouroubouros geworden!

Bij Ouroubouros (spreek uit Oeroeboeros) brengt hij creativiteit, genieten, bewust-zijn en plezier samen. We tippen Ouroubourose om deze zomer echt te ontspannen. Met workshops zoals yoga, 

AFT geeft Troost primeur

A.F.Th. van der Heijden heeft Troost de primeur gegund om Het Leven uit een dag op toneel te brengen. A.F.Th. van der Heijden (1951) debuteerde in 1978 en is de auteur van een groot en breed oeuvre met titels als Het Schervengericht (2007) en de requiemroman Tonio (2011). Voor zijn oevre ontving hij de Constantijn Huygens- en de P.C. Hooftprijs. In 1988 verscheen 'Het leven uit een dag', bij Uitgeverij de Bezige Bij. In 2009 regisseerde Marc de Cloe een filmversie van dit boek.