de zere neus van Bergerac
"Had ik me verdorie maar in moeten laten enten dan was ik nu een fee in sprookjesland"


De Zere Neus van Bergerac is een sprookje over klunzige feeën, een dappere dichter, oenige vechtersbazen, smerige trollen en een belachelijke neus. Het RO Theater toverde het klassieke verhaal van Cyrano de Bergerac om in een vrolijke voorstelling vol hilarische en verbazende personages, meezing-chansons, woord- en degengevechten en veel te veel haastverkledingen. Voor Troost is deze familievoorstelling de kans om met het hele gezelschap een vrolijke decemberkomedie te maken. Voor Rocco van Loenen is het bovendien het afscheid van zijn rol als artistiek leider. 

Een verwarde wensfee is in het verkeerde sprookje aanbeland. Denkt ze bij de wieg van een babyprinsesje te staan, blijkt er een jongetje in te liggen dat Cyrano heet. Tot overmaat van ramp maakt de fee een foutje. In plaats van drie goede gaven krijgt Cyrano een grote neus waar hij nog vaak mee gepest zal worden. Intussen wordt de mooie stagiairefee Roxanne op pad gestuurd om de fout recht te zetten. Vermomd als mens van vlees en bloed stort zij zich in het avontuur. Maar dan krijgt ze de schrik van haar leven: ze wordt verliefd! En daar blijkt geen toverstaf tegen bestand.

TEKST Arjan Ederveen BEWERKING Juan Gomez Ocampo REGIE Rocco van Loenen SPEL Marloes Bakema, Richard Greve, Erika Halink Schöler, Michel Hueber, Hugo Loomeyer, Suus de Nies, Carly Poelman, Niek Putman, Thijs Sanderink, Marisha Smulders, Aurora Solá, Ronald Stroo, Marije Tekstra, Sylvia Weijmer, Timo Zappey ZANGCOACH Vincent de Lusenet | Vocal Center PRODUCTIE Els Meiners & Gerco Stoffelsen TECHNIEK Peter Leydekkers FOTOGRAFIE Dean Kappen, Annemiek van der Kuil | PhotoA

GESPEELD 8 t/m 17 december 2017 LOCATIE Het Amsterdams Theaterhuis, M. van Bouwdijk Bastiaansestraat 54, Amsterdam. Kinderen halve prijs!