​8 vrouwen
"ik word liever van zonde beticht dan van moord"


In een ingesneeuwd familiehuis, vlak voor kerst, wordt de heer des huizes vermoord aangetroffen met een mes in zijn rug. Als blijkt dat de telefoonlijn is doorgesneden en de auto onklaar gemaakt is, kunnen de dames geen kant op. Ze raken verstrengeld in een intens en uitermate vrouwelijk spel rondom waarheid en leugen. Elk van de vrouwen blijkt een motief te hebben voor de moord. En elk van hen blijkt ook een geheim te hebben dat niets met de zaak te maken heeft maar de boel wel compliceert. Het komt op de vrouwen aan om onderling uit te zoeken wie de dader is.

Vrij naar de Franse film en theaterhit ‘Huit Femmes’ brengt Theatergroep Troost ‘8 vrouwen’: een hilarische whodunit waarin drama en komedie worden afgewisseld met Nederlandse luisterliedjes. Robert Thomas schreef Huit Femmes in 1958 als toneelstuk. In 2002 werd het door Francois Ozon verfilmd, met onder andere Catherine Deneuve in een hoofdrol. De film werd overladen met nominaties voor internationale filmprijzen. De acht prominente rollen worden nu gespeeld door de vrouwen van Troost.  

Regie debuut
8 vrouwen wordt geregisseerd door Juan Gomez Ocampo, al 10 jaar een vaste waarde als acteur bij Troost. Daarnaast timmert hij al jaren aan de weg als regisseur en dramadocent met jeugdspelers in veelal door hem zelf geschreven of bewerkte stukken. Kenmerkend voor zijn werk zijn z’n humor, muzikaliteit en creativiteit. Eerder bewerkte hij voor Troost ‘Priscilla, Queen of the Dessert’ naar ‘Bea, Polderkoningin’. Nu regisseert Gomez Ocampo voor het eerst  zijn volwassen medespelers van Troost.
 
BEWERKING & REGIE Juan Gomez Ocampo SPEL Marloes Bakema, Maud Bredius, Sarah Chorus, Erika Halink Schöler, Aurora Solá, Myrthe van der Vuurst de Vries, Sylvia Weijmer, Babbën Wolff PRODUCTIE Ruth Bekker, Els Meiners FOTOGRAFIE Annemiek van der Kuil | PhotoA

GESPEELD 9 t/m 18 december Amsterdam