engelen in Amsterdam
"Niets gaat voor altijd verloren"


Vanwege het grote succes speelden we extra voorstellingen van 'Engelen in Amsterdam', tijdens de Europride 2016 op 27, 28 en 29 juli a.s. wederom in het Amsterdams Theaterhuis.

In 1985 houdt een tot dan toe onbekend virus Amsterdam in zijn ijzeren greep en ontregelt met name de homo-gemeenschap. Ook pianist Youri Wolderink raakt geinfecteerd met aids, zoals het virus genoemd wordt. Zijn in paniek geraakte vriend Louis verlaat hem en knoopt een verhouding aan met de gereformeerde, getrouwde Boudewijn. De eveneens besmette, geslepen advocaat Oscar Schleifenstross is nietsontziend in zijn pogingen het medicijn AZT te bemachtigen en zijn hachje te redden.

Ewout Eggink schreef, vrij naar 'Angels in America', een indringende, nieuwe toneeltekst tegen het decor van de stad met iconische figuren uit de tachtiger jaren. Engelen in Amsterdam: over de uitwerking van een verwoestende ziekte op mens en samenleving.

Wij speelden Engelen niet zo maar. Lees hier wat WereldAIDSdag voor onze spelers persoonlijk betekent.

TEKST Ewout Eggink REGIE Victor van Swaay SPEL Daan van Beers, Anna Brands, Sarah Chorus, Juan Gomez Ocampo, Richard Greve, Erika Halink Schöler, Michel Hueber, Bert 't Hoen, Martijn Kemna, Hugo Loomeyer, Timo Zappey FOTOGRAFIE Annemiek van der Kuil | Photoa.nl PRODUCTIE Hedwig Zoutenbier