hedda
Omdat ik me verveel, zeg ik toch!


Hedda Gabler krijgt alles wat haar hart begeert. Maar toch realiseert ze zich dat ze geen enkel levensdoel heeft. Ze is geboren om zich te vervelen en daarom probeert ze te ontsnappen aan het leven. Eenmaal in haar leven wil ze macht uitoefenen over het lot van de mens. Hedda gaat over onmacht en de zoektocht naar zingeving. En daarmee is dit stuk van Henrik Ibsen actueler dan ooit. Hedda zindert. Hedda intrigeert. Troost brengt Hedda daarom naar deze tijd.

Deze voorstelling werd gemaakt binnen Het beste van twee werelden, een samenwerkingstraject van Toneelgroep Amsterdam met acht amateurgezelschappen. Troost trapte hierin af en speelde gelijktijdig met Toneelgroep Amsterdam haar eigen versie van Hedda Gabler, o.a. exclusief in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

REGIE Rocco van Loenen VERTALING Judith Herzberg BEWERKING Erris van Ginkel en Rocco van Loenen SPEL Christ-Jan Akkermans, Marloes Bakema, Urias Boerleider, Juan Gomez Ocampo, Richard Greve, Albertine de Kanter en Anoek Oostermeijer TECHNIEK Roshan van Diermen FOTOGRAFIE Harold Hulskers PRODUCTIE Gerda van Cappellen

GESPEELD 12,22,27 november, 10,16 en 17 december 2011 in diverse steden.