moulin rouge
Op zoek naar een verhaal verhuist de jonge schrijver Christian naar het Parijs van 1899. Hij ontmoet de ‘kinderen van de Boheemse revolutie’ en komt via hen terecht in de beruchte nachtclub Moulin Rouge. Daar wordt hij op slag verliefd op Satine, de Sparkling Diamond van de Moulin Rouge. Met behulp van poëzie en muziek verovert hij haar hart. Maar Satine is al beloofd aan de Baron. Jaloezie en liefde nemen het tegen elkaar op. De Baron schermt met zijn geld en macht; Christian met zijn oprechte liefde en poëzie. Maar een kracht sterker dan liefde en duisterder dan jaloezie blijkt Satine uiteindelijk in zijn macht te hebben.

Na ‘Vier liefdes en de dood’ en ‘Hemel’ is het bij Troost weer tijd voor een feelgood theaterspektakel. In de met prijzen overladen film Moulin Rouge van Baz Luhrman vond Troost inspiratie voor een spectaculaire voorstelling over liefde en jaloezie. En acteren, zingen en dansen alle spelers alsof hun leven er vanaf hangt.GESPEELD Moulin Rouge is 14 maal met groot succes gespeeld. Bijna alle voorstellingen waren uitverkocht. In 2013 31/10 t/m 9/11 in het Badhuistheater en in 2014 van 25 t/m 28 juni in de openlucht bij de Museumtramlijn in Amsterdam Zuid. Op speciaal verzoek hebben we op 12 oktober in Cultura Nootdorp een benefietvoorstelling gespeeld ten bate van de Stichting Stop Hersentumoren.

REGIE Rocco van Loenen ZANG EN DANS Annemarie Libbers BEWERKING Rocco van Loenen, Belle van Heerikhuizen SPEL Paul Adama, Marloes Bakema, Stefan Breek, Sarah Chorus, Juan Gomez Ocampo, Richard Greve, Erika Halink Schöler, Bregje Hermans, Michel Hueber, Justin van der Veen / Silvan van den Berg, Babbën Wolff KLEDING Erika Halink Schöler, Josetta van Lunteren FOTOGRAFIE Roos de Bolster DECOR Jos van Zeijl PRODUCTIE Eva Hermus, Ida Klein, Gerco Stoffelsen.