het leven uit een dag
"Dat is de liefde jongen. De grote liefde. Je vliegt de liefde tegemoet"


Troost kreeg de primeur om de roman ‘Het leven uit een dag’ (1988) van A.F.TH. van der Heijden voor toneel te bewerken. Erris van Ginkel schreef het script en Gary Blufpand regisseerde het verhaal over de liefde van twee jonge mensen in een wereld waarin een mensenleven maar 24 uur duurt. ‘Het leven uit een dag’ ging in premiere op 28 mei 2014 in Theater Perdu, Amsterdam.

Benny en Ginny komen uit een wereld waarin het leven maar een dag duurt. Je maakt alles maar één keer mee: Je wordt geboren, groeit op, hebt sex en gaat dood. Er is geen herhaling. Wat doe je als je zo verliefd bent dat één dag niet voldoende is? Is er een uitweg uit om die hartstochtelijke liefde toch keer er op keer te kunnen herbeleven, in een wereld zonder herhaling? Bedenk het snel. Je hebt nog maar een paar uur. Het leven uit een dag: een ode aan de herinnering.

REGIE Gary Blufpand TEKST A.F.Th. van der Heijden TONEELBEWERKING Erris van Ginkel SPEL Marloes Bakema, Rick Everts, Michel Hueber, Thijs Sanderink, Rebecca Trouwee. PRODUCTIE Eva Hermus FOTO Annemiek van der Kuil | PhotoA GESPEELD 28 mei t/m 1 juni en van 24 t/m 28 september 2014.

A.F.Th. van der Heijden (1951) debuteerde in 1978 en is de auteur van een groot en breed oeuvre met titels als Het Schervengericht (2007) en de requiemroman Tonio (2011). Voor zijn oevre ontving hij de Constantijn Huygens- en de P.C. Hooftprijs. In 1988 verscheen ‘Het leven uit een dag’, bij Uitgeverij de Bezige Bij. In 2009 regisseerde Marc de Cloe een filmversie van dit boek.